Translate

mandag 16. september 2024

De Glazen Toren Ondineke

De Glazen Toren Ondineke er et belgisk øl med en kosefaktor på 8,5%. Det er et middels lyst øl med en uklar gulfarge og en ufin hvetearoma. Smaken er veldig søt med tydelig hvetepreg av den værste sorten. Dette blir det vanskelig å drikke opp. 

De Glazen Toren Ondineke får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 16. september 2024.

Shepard Name Kentish Strong Ale

 Shepard Name Kentish Strong Ale er et Engelsk øl med en kosefaktor på 6,5%. Det er et middels mørkt øl med en kobberaktig brunfarge og en søtlig maltaroma. Malten setter også tydelig preg på smaken og gir en beskjeden karamellsmak med litt mye sødme. Det er et godt øl som passer bra til kveldskosen, men det blir litt for søtt til mengder. 

Shepard Name Kentish Strong Ale får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 16. september 2024.

Nøgne Ø Easy Living

 Nøgne Ø Easy Living er et norsk øl med en kosefaktor på 5,5%. Brygget har en litt tåkete brunfarge og en syrlig mentolaroma. Smaken er ekstremt syrlig å gjør brygget vanskelig å drikke. Dette brygget er ubrukelig til det meste.

Nøgne Ø Easy Living får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 16. september 2024.

Flensburger Kellerbier

Flensburger Kellerbier er et tysk øl med en kosefaktor 4,8%. Det er et middels mørkt øl med en litt uklar brunfarge og en behagelig aroma av malt og humle. Det er et smakfullt og friskt øl med en fin fruktighet og sødme som blir etterfulgt av en god bitterhet. Dette brygget passer godt til mat og hyggelig lag, og det funker også fint til fest. 

Flensburger Kellerbier får 7 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 16. september 2024.

onsdag 11. september 2024

Ksiazece Porter

 Ksiazece Porter er en polsk porter med en kosefaktor på 8%. Det er et veldig mørkt øl med en dyp rødlig farge og en litt syrlig maltaroma. Malten setter også tydelig preg på smaken og gir en rosinaktig smak som vi ikke setter særlig pris på. Vi klarer å drikke opp ei til kveldskosen, men det holder med ei i slengen.

Ksiazece Porter får 2 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 11. september 2024.

De MoLen Pim's & Sinaas

 De MoLen Pim's & Sinaas er en nederlandsk Imperial Stout med en kosefaktor på 9,9%. Det er et veldig mørkt øl med en aroma som minner om mokka og sjokolademelk. Smaken minner mest om en kaffebaileys med hjemmelaga baileys. Det er ikke stygge smaker av brygget, men det er bare helt feil. 

De MoLen Pim's & Sinaas får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 11. september 2024.

Tøsse Kvernkall

Tøsse Kvernkall er et norsk øl fra bergen og har en kosefaktor på 4,7%. Det er et middels lyst øl med en litt uklar gulbrun farge og en fruktig aroma som kan hinte om hvete.  Hveten blir tydeligere på smaken og gir et litt for fruktig og søtt preg. Det går greit med et par til kveldskosen, og det kan gå greit til det meste av mat, men det blir ikke noe stor favoritt.

Tøsse Kvernkall får 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 11. september 2024.

A. LeCoq Premium Select

 A. LeCoq Premium Select er et glutenfritt øl fra Estland og har en kosefaktor på 4,3%. Det er et lyst øl med en klar gulfarge og en beskjeden fruktig aroma. Det er et friskt øl med med en grei sødme og fruktighet som blir etterfulgt av en ok bitterhet. Dette er et ok øl til lesk og det kan fint brukes som drikke til all mat.

A. LeCoq Premium Select får 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 11. september 2024.

onsdag 4. september 2024

Hawks Head Lakeland Gold

Hawks Head Lakeland Gold er et et engelsk øl med en kosefaktor på 4,4%. Brygget har en klar og fin ravfarge  og en søtlig maltaroma. Dette er et smakfullt øl med fin fruktighet og  mye sødme og en kraftig bitterhet. Dette brygget passer godt til godt krydret mat og til kveldskos og barkos.  

Hawks Head Lakeland Gold får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 4. september 2024.

Kwak Amber

 Kwak Amber er et belgisk øl med en kosefaktor på 8,4%. Det er et middels mørkt øl med en klar og fin brunfarge og en karamellaktig maltaroma med hint av alkohol. Brygget har en fyldig smak med kraftig sødme og fruktighet. Den høge kosefaktoren kjennes på smaken, men ikke mere en forventet. Dette er nok ikke et øl til mat eller fest, men det er et godt alternativ til kveldskos og slaberas. 

Kwak Amber får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 4. september 2024.


Heineken Silver

 Heineken Silver er et nederlandsk øl med en kosefaktor på 4%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en frisk fruktig humlearoma. Det er et friskt øl med en grei sødme og fruktighet som blir godt balansert av en akkurat passe bitterhet. Dette er ikke en stor kulinarisk opplevelse, men det kan drikkes i uante mengder som lesk og til fest. 

Heineken Silver får 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 4. september 2024.

Nøgne Ø Classic Premium Lager

Nøgne Ø Classic Premium Lager er et norsk  øl med en kosefaktor på 5,5%. Det er et middels lyst øl med en litt uklar brunfarge og en litt parfymert nøtteaktig aroma. Brygget har en litt honningaktig sødme som blir etterfulgt av en svak jordaktig bismak uten at brygget blir grusomt av den grunn. Brygget kunne med fordel hatt litt mere karbonering for å oppleves friskere, men det er likevel et helt greit øl til kveldskosen og til hyggelig lag.

Nøgne Ø Classic Premium Lager får 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 4. september 2024.