Translate

onsdag 28. august 2024

Nøgne Ø Upper Middle Class Oblivion

Nøgne Ø Upper Middle Class Oblivion er et norsk øl med en kosefaktor på 12%. Det er et middels lyst øl med en ganske klar brunfarge og en kraftig humlearoma. Smaken er fyldig med kraftig sødme og fruktiget og nesten helt uten usmak. Brygget blir fort mektig, men det funker fjell til kveldskosen etter en lang dag dag i skogen. 

Nøgne Ø Upper Middle Class Oblivion får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 28. august 2024.

Nøysom Sjokoladestout

Nøysom Sjokoladestout er et norsk øl med en kosefaktor på 9%. Det er et veldig mørkt øl hvor man kan ane et rødlig skjær. Brygget har en tydelig preg av brent malt, sjokkolade og alkohol. Smaken er lik aromaen med et tydelig innslag av røyk. Dette er et brygg det blir vanskelig å drikke mye av, men på grunn av kosefaktoren kan det likevel funke med ei til kveldskosen. 

Nøysom Sjokoladestout får 2 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 28. august 2024.
 

De MoLen Kruid & Koek

 De MoLen Kruid & Koek er et øl fra nederland og har en kosefaktor på 8,5%. Det er et mørkt øl med en dyp og litt uklar rødbrun farge og en aroma som minner litt om gløgg. Smaken er veldig søt med kraftig krydderpreg som gjør at brygget kan bli vanskelig å drikke mengder av, men ei som aperitif eller til kveldskosen funker greit. 

De MoLen Kruid & Koek får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 28. august 2024.
 

Qvanum Gustaf Pilsner

 Qvanum Gustaf Pilsner er et svensk øl med en kosefaktor på 4,8%. Det er et middels lyst øl med en uklar brunfarge og en kjelleraktig aroma. Smaken er fruktig med det samme kjelleraktige preget vi kjenner på lukta som trekker brygget ned. Men det blir heldigvis berget litt inn av en kraftig bitterhet, som gjør at brygget kan drikkes i mangel på annet.

Qvanum Gustaf Pilsner får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 28. oktober 2024.

onsdag 21. august 2024

Van Steenberge Gulden Draak Classic

Van Steenberge Gulden Draak Classic er et belgisk øl med en kosefaktor på 10,5%. Det er et mørkt øl med en klar og fin rødbrun farge og en rosinaktig maltaroma. Brygget har en fyldig smak med tydelig preg av malt som gir en grei sødme og fruktighet. Den høge kosefaktoren skinner gjennom på smaken, men ikke mere enn forventet av et øl med en kosefaktor på 10,5. Dette er nok ikke et øl til mat og fest, men til kveldskos og som aperitif funker det greit. 

Van Steenberge Gulden Draak Classic får 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 21. august 2024.

Gamla Enskede Bryggeri Månhorns IPA

Gamla Enskede Bryggeri Månhorns IPA er et svensk øl med en kosefaktor på 6%. Det er et middels lyst øl med en klar og fin brunfarge og en behagelig fruktig humlearoma. Smaken er fruktig med en litt muggen lageraktig bismak og en grei bitterhet. Vi drikker det det heller opp en å helle det ut, men det blir langt fra en favoritt.

Gamla Enskede Bryggeri Månhorns IPA får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 21. august 2024.
  

Norumbryggeriet Belgisk Ale

Norumbryggeriet Belgisk Ale er et norsk øl med en kosefaktor på 4,7%. Det er et middels mørkt øl med en uklar brunfarge og en mild hveteaktig aroma. Smaken er syrlig og fruktig med et typisk hveteaktig preg og for mye karbonering. Vi drikker opp det vi har fått servert, men det holder med den.  

Norumbryggeriet Belgisk Ale får 2 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 21. august 2024.

Veltins Pilsner

 Veltins Pilsner er et tysk øl med en kosefaktor på 4,8%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en søt fruktig aroma. Det er et frisk og godt øl med fin fruktighet og sødme som blir etterfulgt av en god crispy bitterhet. Dette er et frisk øl som passer godt til lesk i sommervarmen, og det passer også godt til mat og fest. 

Veltins Pilsner får 7 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 21. august 2024.

onsdag 14. august 2024

Nøgne ø Old Salt Tavern

Nøgne ø Old Salt Tavern er et norsk øl med en kosefaktor på 6%. Det er et middels lyst øl med en litt tåkete rødbrun farge og en fruktig aroma med et litt maisaktig preg. Smaken er fruktig og søt, og oppleves veldig mektig. Dette brygget kan fort oppleves lite trivelig, og vi drikker neppe store mengder i slengen. 

Nøgne ø Old Salt Tavern får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 14. august 2024.

Norumbryggeriet 1923

 Norumbryggeriet 1923 er et norsk øl med en kosefaktor på 5,7%. Det er et lyst øl med en helt grei gulbrun farge og en aroma av humle og malt som gir assosiasjoner til dropset "kongen av Danmark". Smaken er vel fruktig med en med et belgisk preg som vi ikke setter helt pris på. Men ei til kveldskosen i ny og ned går greit. 

Norumbryggeriet 1923 får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 14. august 2024.

Fjordfolk Mørkeredd

Fjordfolk Mørkeredd er et norsk svart IPA med en kosefaktor på 6,5% . Det er et veldig mørkt øl med en kraftig maltaroma med tydelig humlepreg. Smaken har et tydelig preg av malt som kan virke å ha fått en del varme. Ettersmaken har et litt syrlig skogsbæraktig preg som vi ikke setter helt pris på, men vi klarer fint å drikke opp det vi får servert, men det blir likevel litt feil.

Fjordfolk Mørkeredd får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 14. august 2024.

Bådin Nordlandsnetter 2024

 Bådin Nordlandsnetter er et Nordnorsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en litt uklar gulfarge og en fruktig humlearoma. Smaken er fruktig og fin med en god bitterhet i ettersmaken. Dette er et leskende øl med en del substans som gjør at brygget funker fint som lesk i sommervarmen. 

Bådin Nordlandsnetter får i år 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 14. august 2024.

onsdag 7. august 2024

Nøgne Ø Ale of Plenty

Nøgne Ø Ale of Plenty  er et norsk Raspberry Milkshake IPA med en kosefaktor på 6,5%. Det er et middels mørkt øl med en litt uklar rødlig farge og en ufin fruktig arom som minner om gammel dårlig rødsaus. Smaken er skikkelig ufin og minner mest om dårlig frukt-te med  en dæsj dårlig heimbrent. Vi klarer å drikke opp, men vi tar ikke mere en den.

Nøgne Ø Ale of Plenty får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 7. august 2024.

Zeunerts Höga Kusten

Zeunerts Höga Kusten er et svensk øl med en kosefaktor på 5,3%. Det  er et middels lyst øl med en klar og fin brunfarge og en fruktig aroma. Smaken er i fruktigste laget med en syntetisk sødme vi ikke setter pris på. Det går greit med ei til kveldskosen, men det blir ikke mange.

Zeunerts Höga Kusten får 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 7. august 2024.

Frøya Hamna Gård


Frøya Hamna Gård er et norsk Pale Ale med en kosefaktor på 6%. Det er et middels lyst øl med en litt tåkete brunfarge og en veldig søt nektaraktig aroma. Smaken er i fruktigste og søteste laget, men blir heldigvis berget av en kraftig bitterhet. Det vil nok ikke gå store mengder i slengen for vår del, men et par til kveldskosen i ny og ned passer fint. 

Frøya Hamna Gård får 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 8. august 2024.

Qvænbrygg Kjartan

Qvænbrygg Kjartan er en norsk Bayer fra Vadsø og har en kosefaktor på 4,7%. Det er et mørkt øl med en klar og fin brunfarge og kraftig maltaroma. Smaken er fyldig og god med tydelig preg av malt som hinter om sjokolade. Dette er et godt øl som passer godt til kveldskos, barkos og hyggelig lag.

 Qvænbrygg Kjartan får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 7. august 2024.

tirsdag 6. august 2024

Gamla Enskede Bryggeri, Majestic Mountain IPA

 Gamla Enskede Bryggeri, Majestic Mountain IPA er et svensk IPA med en kosefaktor på 5,9%. Det er et middels lyst øl med en litt uklar gulfarge og en fruktig tropisk aroma. Smaken er fyldig og god med mye fruktighet og sødme som blir etterfulgt av en god bitterhet. Dette er et øl det fort kan gå en del av i baren, og det blir slettes ikke feil til kveldskosen heller.

Gamla Enskede Bryggeri, Majestic Mountain IPA får 7 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 6. august 2024.

De Ranke Guldenberg

De Ranke Guldenberg er et belgisk øl med en kosefaktor på 8%. Det er et middels lyst øl med en grei brunfarge og en fruktig aroma preget av malt. Brygget har en fyldig smak med en litt syrlig fruktighet og en forholdsvis grei bitterhet. Den høge kosefaktoren kommer tydelig frem på ettersmaken og gjør at det kan bli litt vanskelig å drikke mengder av dette, men det trenger man nok ikke heller med en kosefaktor på 8. Men et par i baren funker fint.

De Ranke Guldenberg får 4 poeng. 

Testet av Magnus og Ivan 6. august 2024.


Gamla Enskede Bryggeri, Slakthusets Röklager



 Gamla Enskede Bryggeri, Slakthusets Röklager er et svensk øl med en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en helt grei gulfarge og en veldig røykfull aroma som minner om skotsk whiskey. Smaken minner kun om en veldig utvennet whiskey og minner langt i fra om øl. Dette styrer vi fint unna. 

Gamla Enskede Bryggeri, Slakthusets Röklager får 2 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 6. august 2024.

Raus Norsk Sterk Pils

 Raus Norsk Sterk Pils er et norsk øl med en kosefaktor på 6%. Det er et lyst øl med en litt uklar gulfarge og en beskjeden fruktig aroma. Smaken er fruktig og frisk med hint om at det er et litt over middels kraftig bitterhet uten at det kan sies at det smaker alkohol. Ettersmaken er litt maisaktig, men bitterheten berger det inn. Dette er en fin tørsteslukker som også kan brukes til mat. 

Raus Norsk Sterk Pils får 6 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 6. august 2024.

torsdag 1. august 2024

Homborsund Bryggeri Vessøya Wit

Homborsund Bryggeri Vessøya Wit er et norsk øl med en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en litt vassen gulfarge og en grei fruktig aroma. Brygget har en grei fruktig smak, og vi aner at det er brukt kveik. Brygget kunne med fordel hatt litt mere bitterhet, men det er et greit øl i mangel på annet.

Homborsund Bryggeri Vessøya Wit får 4 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 1. august 2024.
 

Birra Del Borgo Reale

 Borgo Reale  er en italiensk IPA som har en kosefaktor på 6,4%. Det er et middels mørkt øl med en litt uklar brunfarge og en aroma av pollen og røyk. Smaken er fyldig men alt for fruktig og søt og "tjukk". Vi drikker opp det vi får servert, men brygget passer dårlig til mat, og det blir vanskelig å drikke mere en en i slengen. 

Borgo Reale får 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 1. august 2024.

Hawkshead Brewery Mosaic

Hawkshead Brewery Mosaic er en engelsk Pale Ale og har en kosefaktor på 4%. Det er et lyst øl med en klar gulfarge og en fruktig aroma som minner om grapefrukt. Dette er et smakfullt og drikkbart øl med en kraftig fruktighet og sødme som blir bortimot perfekt balansert av en like kraftig bitterhet. Dette er et godt alternativ til kveldskos og barkos, og det kan også gå en del i lystig lag. Det er bare synd at kosefaktoren er på labre 4% .

Hawkshead Brewery Mosaic får 4 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 1. august 2024.

Nils Oscar Södermalm Pilsner

 Nils Oscar Södermalm Pilsner er et svensk øl med en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en klar og grei gulfarge og en svak fruktig aroma. Dette er en frisk pilsner med en litt i overkant sødme som blir jekket fint ned av en litt over middels bitterhet. Dette er et godt øl som kan gå i middels stort kvantum og passer fint til det meste av mat. 

Nils Oscar Södermalm Pilsner får 6 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 1. august 2024.