Translate

onsdag 31. juli 2024

Glamorgan Brewing Jamima's Pitchfork

 Glamorgan Brewing Jamima's Pitchfork er et øl fra Wales og har en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en litt tåkete gulbrun farge og en honningaktig fruktig aroma. Brygget blir litt i fruktigste laget med en litt brødaktig smak av malt som blir etterfulgt av en bitterhet som oppveier fruktigheten litt. Men ettersmaken har et svakt hint av klor som blir hengende litt for lenge og gjør at dette brygget ikke blir noe favoritt. 

Glamorgan Brewing Jamima's Pitchfork får 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 31. juli 2024.

Hawkshead Brewery Lakelander Helles

Hawkshead Brewery Lakelander Helles er et engelsk øl med en kosefaktor på 4,5%. Det er et veldig lyst øl med en klar gulfarge og en behagelig aroma av malt og humle. Smaken er frisk og god med en godt balansert fruktighet og sødme som blir etterfulgt ev en fin crispy bitterhet. Dette er et leskende øl som kan gå i store mengder til mat og alt annet. 

Hawkshead Brewery Lakelander Helles får 7 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 31. juli 2024.

Gweilo Betsy

Gweilo Betsy er et øl fra Hong Kong brygget for flyselskapet Cathay Pacific og har en kosefaktor på 4,2%. Det er et lyst øl med en grei gulfarge og en fruktig humlearoma. Det er et smakfullt og leskende øl med en god fruktighet og bitterhet uten å bli for kraftig på smak. Dette er et godt øl til barkos og kveldskos, og det passer helt greit til fest og mat.

Gweilo Betsy får 6 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 31. juli 2024.

Voss Fellesbryggeri Vossapils

 Voss Fellesbryggeri Vossapils er et norsk brygg med en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en litt fruktig pilsner aroma. Brygget har en fruktig smak med en bitterhet som er litt i ubalanse og gir et litt utvannet inntrykk. Men dette er likevel et øl som passer godt til lesk og greit til det meste annet. 

Voss Fellesbryggeri Vossapils får 5 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 31. juli 2024.

torsdag 25. juli 2024

Geiranger Studebaker

Geiranger Studebaker er et norsk øl med en kosefaktor på 6,5%. Det er et veldig mørkt øl med en aroma av brent malt og røyk. Den brente malten setter tydelig spor på smaken  og gjør at brygget er på grensen til å bli utrivelig. Men i mangel på annet kan det gå ei til kveldskosen. 

Geiranger Studebaker får 2 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 25. juli 2024.

Warka Classic

 Warka Classic er et polsk øl med en kosefaktor på 5,2%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en behagelig fruktig aroma. Det er et friskt og godt øl med en behagelig fruktighet som blir etterfulgt av en god bitterhet. Dette er et øl som passer fint til lesk og fest, og det kan drikkes til alt av mat.

Warka Classic får 7 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 25. juli 2024.

Barlingbo Bryggeri Galgbacken IPA

Barlingbo Bryggeri Galgbacken IPA er et svensk øl med en kosefaktor på 5,8%. Det er et middels lyst øl med en litt uklar gulbrun farge og en fruktig tropisk aroma. Smaken er fruktig og kan oppfattes litt saftaktig. Ettersmaken har en bitterhet som nesten kan oppleves besk og blir etterfulgt av en litt uheldig bismak. Det går greit med ei til kveldskosen i ny og ned, men det blir nok ikke så mange i slengen. 

 Barlingbo Bryggeri Galgbacken IPA får 3 poeng.

Testet av Magnus Ivan 25. juli 2024.

E.C. Dahls Pils (4,6%)

E.C. Dahls Pils er et norsk øl fra Trondhjem som i dette tilfellet har en kosefaktor på 4,6%. Det er et lyst øl med en klar og fin pilsnergul farge og en behagelig fruktig aroma. Det er et friskt og godt øl med en god fruktighet og sødme som balanserer godt og blir etterfulgt av en god bitterhet. Dette er et øl som passer godt til mat, lesk og fest.

Dahls Pils 4,6% får 6 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 25. juli 2024.

onsdag 24. juli 2024

Van Steenberge Gulden Draak Smoked

 Van Steenberge Gulden Draak Smoked er et belgisk øl med en kosefaktor på 10,5%. Det e ret ganske mørkt øl med en klar og fin rødlig brunfarge og en litt sur røykaroma. Smaken minner om røykalaks og gir helt feil smak på et øl. Dette blir det vanskelig å nyte.

Van Steenberge Gulden Draak Smoked får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 24. juli 2024.

Malduguns Naktenis

 Malduguns Naktenis er et Latvisk øl med en kosefaktor på 8,6%. Det er et veldig mørkt øl med en aroma av brent malt og alkohol. Brygget er tykt på konsistensen med en sur brentsmak som minner mest om dårlig hostesaft. dette klarer vi oss fint uten. 

Malduguns Naktenis får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 24. juli 2024.

Trollbryggeriet Slogen Slogen

Trollbryggeriet Slogen Slogen er et norsk øl med en kosefaktor på 6,7%. Det er et veldig mørkt øl som nedsten ikke slipper gjennom lys, og aromaen bærer preg av godt brent malt. Brygget har en sur brent askesmak som vi ikke setter pris på, og det blir vanskelig å nyte brygget. Dette vil det gå lite av for vår del. 

Trollbryggeriet Slogen Slogen får 2 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 24. juli 2024.

Wojak Jasny Pelne

 Wojak Jasny Pelne er et polsk øl med en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulbrun farge og en beskjeden fruktig aroma. Det er et friskt og godt øl med en behagelig fruktighet og sødme som blir etterfulgt av en god bitterhet. Dette er et godt øl til til lesk, fest og mat.

Wojak Jasny Pelne får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 24. juli 2024.

onsdag 17. juli 2024

Mikkeller SAS Side Eyes


Mikkeller SAS Side Eyes er et dansk øl med en kosfaktor på 4,6%. Det er et middels lyst øl med en litt uklar gulbrun farge og en fruktig aroma preget av humle og malt. Smaken er også preget av både humle og malt og gir en grei fruktighet og sødme som blir etterfulgt av en ok bitterhet.  Brygget kan virke litt utvannet, men det er et greit subleøl som passer greit til mat, lesk og kveldskos. 

Mikkeller SAS Side Eyes får 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan, Paul Ole og Linn 17. juli 2024


Rygr Braut Shake IPA

Rygr Braut Shake IPA er et norsk øl med en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en uklar gulfarge og en fruktig aroma som minner mere om en veteøl enn en IPA. Smaken minner lite om det vi tenker på som IPA og det blir veldig saftaktig og lite friskt. Dette klarer vi oss fint uten. 

Rygr Braut Shake IPA får 2 poeng. 

Testet av Magnus, Ivan, Paul Ole og Linn 17. juli 2024.

Longstocking IPA

 Longstocking IPA er et australsk øl med en kosefaktor på 6,5%. Det er et middels mørkt øl med en kraftig fruktig aroma tydelig preget av humle. Smaken er også fruktig med med tydelig preg av humle som blir godt balansert av en fin sødme og bitterhet. Dette er nok ikke et øl for de store mengder, men det er et ypperlig øl til barkos og kveldskos. 

Longstocking IPA får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan Paul Ole og Linn 17. juli 2024.




Tornion Lapland

 Tornion Lapland er en finsk lager med en kosefaktor på 5,2%. Det er et middels lyst øl med en klar og fin gulfarge og en fruktig aroma. Brygget har en litt syrlig fruktig smak med en lit tørr ettersmak med en grei bitterhet. Det går å ta ei som lesk i solsteika, men det blir ikke noe storfavoritt. 

Tornion Lapland får 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan Paul Ole og Linn 17. juli 2024.

onsdag 10. juli 2024

Mack Mikrobryggeri Imperial Eikeporter

 Mack Mikrobryggeri Imperial Eikeporter er et Nordnorsk øl med en kosefaktor på 11,4% og er en limited edition (1572/1944). Det er et veldig mørkt øl som ikke slipper gjennom lys, og aromaen minner mest om klunk og lakkfjærner. Smaken er sur og ubehagelig med smak av rosin og alkohol. Dette klarer vi oss fint uten. 

Mack Mikrobryggeri Imperial Eikeporter får 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 10. juli 2024.

Samuel Smith's Organic Pale Ale

Samuel Smith's Organic Pale Ale er et engelsk øl med en kosefaktor på 5%. Det er et middels mørkt øl med en klar og fin brunfarge og en behagelig maltaroma. Brygget har en litt syrlig fruktighet og er litt i overkant tørt. Ellers er det et godt øl som går greit til barkos og det meste av mat. 

Samuel Smith's Organic Pale Ale får 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 10. juli 2024.
 

E.C. Dahls Eksport

 E.C. Dahls Eksport er et norsk øl fra Trondhjem og har en kosefaktor på 6,5%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulbrun farge og en behagelig fruktig pilsneraroma. Fruktigheten kommer tydelig frem på smaken og blir etterfulgt av en grei bitterhet. Dette er et smakfullt øl som passer godt til barkos og hyggelig lag, men den kan bli litt for fruktig til store mengder. 

E.C. Dahls Eksport får 6 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 10. juli 2024.

To Øl 45 Days India Pale Lager

To Øl 45 Days India Pale Lager er et dansk øl med en kosefaktor på 5,5%. Det er et lyst øl med en uklar gulfarge og en fruktig tropisk aroma. Smaken har også en frisk tropisk fruktighet som blir etterfulgt av en akkurat passe bitterhet. Det er et smakfullt og friskt øl som passer godt til lesk i solsteika og til et par i baren, men kanskje ikke det aller beste alternativet til subleøl. 

To Øl 45 Days India Pale Lager får 7 poeng.

 Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 10. juli 2024.

onsdag 3. juli 2024

Nøisom Mandarin IPA

 Nøisom Mandarin IPA er et norsk øl med en kosefaktor på 6,2%. Det er et middels lyst øl med en litt tåkete gulbrun farge og en fruktig aroma som kan minne om kveik eller hveteøl. Smaken er vell fruktig med en besk ettersmak som gjør at brygget kan bli vanskelig å drikke. Det går greit med ei til kveldskosen hvis man har god tid, og det holder med ei.

Nøisom Mandarin IPA får 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 3. juli 2024.

Berentsen's Gyllen Sørlands

Berentsen's Gyllen Sørlands er en norsk pilsner fra Egersund og har en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en pilsnergul farge og en fruktig aroma. Smaken er vel fruktig med en ganske kraftig sødme og litt lite bitterhet i forhold til sødmen og fruktigheten. Det er ikke noe usmak av brygget, men fruktigheten og sødmen setter fort en stopper for mengder.

Berentsen's Gyllen Sørlands får 4 poeng.

 Testet av Magnus og Ivan 3. juli 2024.
 

Stockholm Brewing Sommar Weissen 2024

 Stockholm Brewing Sommar Weissen er et svensk sommerøl som i år har en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en uklar gulfarge og en ufin hvetearoma. Hveten setter tydelig preg på brygget og gir en ufin og nesten ubehagelig smak som gjør brygget ubrukelig til det meste i sommer, bortsett fra å ha på lur til ubudne gjester.

Stockholm Brewing Sommar Weissen får i år 2 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 3. juli 2024.

Kinn Sommarøl 2024

 Kinn Sommarøl er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 5,5%. Det er et lyst øl med en tåkete gulfarge og en tropisk fruktig aroma. Dette er en APA, og det kjennes tydelig på smaken som er fruktig og god med en fin bitter ettersmak som gjør brygget friskt og godt og velfungerende som lesk i sommervarmen. Det stopper heller ikke opp med det første, og det kan fort gå en del i de sene sommertimer. 

Kinn Sommarøl får i år 7 poeng.

Testet av Magnus og Ivan