Translate

onsdag 26. juni 2024

Aass Sommerøl 2024

Aass Sommerøl er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%. Det er et veldig lyst øl med en klar gulfarge og en grei fruktig pilsneraroma. Brygget har en litt tørr men grei fruktig smak med et litt uheldig syrlig stikk som trekker litt net. Det kan bli vanskelig å drikke store mengder av brygget, men et par kalde i solsteika funker fint. 

Aass Sommerøl får i år 4 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 26. juni 2024.

Oslo Brewing Summer Love 2024

 Oslo Brewing Summer Love er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%- Det er et lyst øl med en uklar gulfarge og en sur hveteaktig aroma. Smaken er vel fruktig og syrlig med en litt saftaktig sødme. Vi klarer å drikke opp brygget, men det blir ikke med stor enusiasme. Dette klarer vi oss fint uten i sommer.

Oslo Brewing Summer Love får i år 2 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 26. juni 2024.
 

Grans Utepils 2024

Grans Utepils er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en klar og fin  gulfarge og en fruktig aroma med den typiske sure granslukta. Smaken er tynn men fruktig, og også her kjennes den typiske sure granssmaken, men heldigvis litt nedtonet en vanlig. Det går greit med ei som lesk i solsteika, men det blir fort nok. 

Grans Utepils får i år 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 26. juni 2024.

Stjernesund Sommarbris 2024

 Stjernesund Sommarbris er et svensk sommerøl som i år har en kosefaktor på 5%. Det er et lyst øl med en godt tåkete gulfarge og en beskjeden fruktig aroma. Smaken er litt fruktig med en god bitterhet i ettersmake, men virker litt vassen og minner nesten om en utvannet hefeweizen. Dette blir nok ikke en stor sommerfavoritt, men i solsteika funker det fint som lesk.  

Stjernesund Sommarbris får i år 4 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 26. juni 2024.

onsdag 19. juni 2024

Österlen Sommar Weiss 2024

Österlen Sommar Weiss er et svensk sommerøl som i år har en kosefaktor på 5%. Det er et middels lyst øl med en uklar gulbrun farge og en sur fruktig aroma. Smaken er ekstremt sur og virker betent. Dette styrer vi langt unna i sommer. 

Österlen Sommar Weiss får i år 1 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 19. juni 2024.



 

E.C. Dahls Sommerøl 2024

 E.C. Dahls Sommerøl er et norsk sommerøl fra Trondhjem og har i år en kosefaktor på 4,5%. Det er et lyst øl med en klar og grei gulfarge og en beskjeden fruktig pilsneraroma. Det er en grei pilsner med en fruktighet som kan bli litt i overkant i lengden, men ellers er det et helt ok brygg til lesk sommervarmen.

E.C. Dahls Sommerøl får i 5 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 19. juni 2024.    

Nøysom Sommerøl 2024

 Nøysom Sommerøl er et norsk sommerøl med en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en litt tåkete gulfarge og en aroma som minner om hermetisk mais. Smaken er fruktig med et visst kjelleraktig preg som kan gjøre brygget litt utrivelig etter et par glass. Dette vil det nok ikke gå mange av for vår del i sommer. 

Nøysom Sommerøl får i år 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 19. juni 2024.    

Ten Hands Brewing Summer Feeling 2024

Ten Hands Brewing Summer Feeling er et svensk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en uklar gulfarge og tropisk aroma med tydelig preg av grapefrukt.Smaken har også et tydelig sitruspreg som blir etterfulgt av en godt over middels bitterhet. Dette er nok ikke et øl som vil gå i store mengder i sommer, men det er et godt alternativ som lesk etter en arbeidsøkt i solsteika. 

Ten Hands Brewing Summer Feeling får i år 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 19. juni 2024.    

onsdag 12. juni 2024

7 Fjell Sommerstemning 2024

 7 Fjell Sommerstemning er et norsk sommerøl fra bergen og har i år en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en veldig uklar gulfarge og en veldig fruktig nektararoma. Smaken er også veldig fruktig, men oppleves likevel utvannet og vassen. Dette brygget hadde kommet mere til sin rett om det hadde blitt brygget til en kosefaktor nermere 7%. Som det er nå oppleves det bare skuffende. 

7 Fjell Sommerstemning får i år 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 12. juni 2024.

Tuborg Sommerøl 2024

 Tuborg Sommerøl er et dansk sommerøl som i dette tilfellet er brygget av Ringnes og har i år en kosefaktor på 4,5%. Det er et veldig lyst øl med en veldig klar gulfarge og en fruktig aroma. Smaken er forholdsvis god, men blir alt for fruktig og søt. Det går greit å ta ei iskald ei i sommervarmen, men fruktigheten gjør at brygget fort kan bli mettende.

Tuborg Sommerøl får i år 3 poeng. 

Testet av Magnus og Ivan 12. juni 2024.

Ringnes Lite Skjærgårdspils 2024

 Ringnes Lite Skjærgårdspils er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,3%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en litt metallisk fruktig aroma. Smaken har litt av den samme metalliske fruktigheten med en antydning av sitron. Ellers oppleves brygget litt dafft og ikke så friskt som vi ønsker at en sommerpils skal være. Men et par i sommervarmen funker likevel greit. 

Ringnes Lite Skjærgårdspils får i år 3 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 12. juni 2024.

Aass Ankerpils 2024

 Aass Ankerpils er et norsk sommerøl fra Drammen og har i år en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en klar gul farge og en fruktig pilsneraroma. Smaken er fruktig og fin med en bra sødme og ok bitterhet. Dette er en grei sommerpilsner som passer godt som lesk i solsteika. 

Aass Ankerpils får i år 5 poeng.

Testet av Magnus og Ivan 12. juni 2024.

onsdag 5. juni 2024

Tya Sommar 2024

Tya Sommar er et norsk sommerøl fra Øvre Årdal og har i år en kosefaktor på 4,7%. Det er et middels lyst øl med en svakt tåkete gulbrun farge og en fruktig aroma av estere. Smaken er  er i fruktigste laget, og med en fraværende bitterhet kan brygget fort oppleves mektig. Men ei kald ei i solsteika hvis man har god tid går greit. 

Tya Sommar får i år 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 5. juni 2024.

CB Feriepilsen 2024

CB Feriepilsen er et norsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,7%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en behagelig fruktig pilsneraroma.  Smaken er litt over middels fruktig, men blir greit balansert av en ok bitterhet. Dette er et helt greit sommerøl til avslapping i solsteika, 

CB Feriepilsen får i år 4 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 5. juni 2024.

Nordlands Sommerøl 2024

Nordlands Sommerøl er et norsk sommerøl brygget av ringnes og har i år en kosefaktor på 4,5%. Det er et lyst øl med en klar og fin gulfarge og en fruktig pilsneraroma. Smaken er i fruktigste laget, og med en litt svak bitterhet kan det fort bli stopp. Det går ei til plenklippen, men det blir neppe mange i slengen.

Nordlands Sommerøl får i år 3 poeng.

 Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 5. juni 2024.

Mack Isbjørn Sommerøl Lite 2024

Mack Isbjørn Sommerøl Lite er et Nordnorsk sommerøl som i år har en kosefaktor på 4,5%. Det er et lyst øl med en klar gulfarge og en aroma av sitron. Sitronen kjennes også godt på smaken og gjør at brygget minner om en sitronradler. Dette kan godt være en frisk drikk i sommervarmen, men det opleves ikke som øl. 

Mack Isbjørn Sommerøl Lite får i år 3 poeng.

Testet av Magnus, Ivan og Paul Ole 5. juni 2024.